Mat & dryck

A LA CARTE RESTAURANG

Vår a la carte restaurang ligger i anslutning till den stora takterrassen med milsvid utsikt över Stockholms inlopp. Här serverar vi mat som är inspirerad av det moderna japanska köket. På menyn förenas tydliga smaker med japanska tekniker i ett estetiskt uttryck. Vid eventuell matallergi, vänligen kontakta oss i förväg.

Du kan även boka Sukiyaki, en klassisk japansk rätt i fondue-stil där maten tillagas på en gaslåga vid ditt bord. I grytan framför dig får du njuta av dofterna när nudlar, tofu och grönsaker sjuder i en härlig buljong gjord på sake, soja och mirin. Det serveras tunt skivad högrev på Wagyu som tillbehör, och du får en liten skål med rått ägg där köttet och grönsakerna kan doppas innan de äts.
Sukiyaki-middag kostar 200 kr per person i tillägg. Bokas för min. 2 personer, där båda äter antingen med kött eller vegetarisk variant. Ange val vid bokning.

Frukost serveras i restaurangerna Hasu och Minamo 07:30 – 10:00.

COCKTAIL BAR & TAKTERASSEN

Vår Cocktail Bar finner du i anslutning till a la carte restaurangen med vacker utsikt över Stockholms skärgård. Här serveras klassiska cocktails och ekologiska viner på glas tillsammans med spännande öl från världens alla hörn. Självklart kan du även få ett glas av vår egen Sake, bryggd i Japan efter vårt recept.

Koppla av med ett glas ekologisk Champagne på vår takterrass medan du njuter av den milsvida utsikten över Stockholms inlopp.

Öppettider:

Måndag-Torsdag 15.00-23.00
Fredag-Lördag 14.00-24.00
Söndag 14.00-23.00

by Saishoku – ett plantbaserat alternativ

I vår a la carte restaurang erbjuder vi vårt plantbaserade koncept by Saishoku, vilket ordagrant betyder grönsaksätare på japanska. När du bokar ett paket kan du på plats välja att äta Saishoku. Middagen serveras i vår a la carte restaurang.

På vår a la carte meny anvisas vilka rätter som är plantbaserade och varje maträtt är noggrant komponerad med kombinationer av smaker och texturer för att skapa en matupplevelse utöver det vanliga.

Hållbarhet är en grundsten på Yasuragi, därför är det självklart att även japanska smaker med närodlade ingredienser har en plats på menyn. Gör ett hållbart val både för din hälsa och jorden – välj Saihoku!

Vid eventuell matallergi, vänligen kontakta oss i förväg.

TEPPANYAKI KIRI

Restaurang Teppanyaki Kiri hålls stängd under 2020.

I den japanska matlagningen är den visuella upplevelsen lika viktig som smaken. I vår restaurang Teppanyaki  Kiri har varje bord en egen kock som tillagar maten framför gästen på en stekhäll. De japanska och lokala svenska råvarorna ger en unik matupplevelse. Här serverar vi en färdigkombinerad meny för dagen med 6 olika rätter, inspirerad av de japanska köken och vår närmaste omgivning. Här sitter ni tillsammans med andra, upp till 8 personer, vid varje stekbord. Vid eventuell matallergi, vänligen kontakta oss i förväg.

Kiri är japanska för dimma, dis – vi önskar att ni omsluts av atmosfären på samma magiska vis som dimman kan lägga sig över ett öppet landskap i kvällningen. Boka paket med Teppanyaki här.

SAKE BAR

Sakebaren är för tillfället stängd. Vi återkommer så snart vi öppnat denna igen. Varmt välkommen till vår Cocktail Bar, som även den serverar ett stort sortiment av sake.

I anslutning till Teppanyaki Restaurant finner du vår sakebar. Här finns Sveriges största och bästa utbud av sake. Känn och kläm dig fram bland flaskorna och kasta dig ut i en värld full av denna fantastiska risbrygd. Våra sakeutbildade barvärdar guidar dig fram till en härlig upplevelse av den japanska nationaldrycken. I sann Izakaya-anda finns det även små japanska tilltugg till din sake. Vill du lära dig mer om sake, kan du boka en sakeprovning.

 

“When walking, walk. When eating, eat”

/ Zen proverb

A LA CARTE RESTAURANGCOCKTAIL BARVEGAN & RAWFOODTEPPANYAKI RESTAURANGSAKE BAR