Här kan du njuta av mat inspirerad av det moderna japanska köket. På menyn förenas tydliga smaker med japanska tekniker i ett estetiskt uttryck. En resa för alla sinnen. Vi har tre olika restauranger att välja på - Minamo, Teppanyaki Kiri och Izakaya Nagi samt en Cocktail Bar. Under sommaren kan du njuta av mat och dryck på Takterrassen med utsikt över Stockholms skärgård.
Du kan även boka endast ett restaurangbesök utan att ha bokat något av våra dag-, kväll- eller övernattningspaket. Åldersgräns i våra restauranger se här
BOKA BORD I VÅRA RESTAURANGER HÄR
Alltid plantbaserade alternativ
Hållbarhet och hälsa är en grundsten på Yasuragi, därför är det självklart att våra japanska smaker även finns som helt plantbaserade alternativ. Låt dig överaskas av en ny typ av vegansk mat.
Öppettider: Alla dagar
Njut av en härlig lunch i japansk anda. För dig som bokat ett paket ingår en varmrätt och dessert. Självklart får du även en varm och god misosoppa att börja med.
Öppettider: alla dagar
Menyn är inspirerad av det moderna japanska köket där tydliga smaker och japanska tekniker förenas i ett estetiskt uttryck.
Öppettider: Torsdag-Söndag
I restaurang Teppanyaki Kiri har varje bord en egen kock som tillagar maten framför gästen på en stekhäll. De japanska och lokala svenska råvarorna ger en unik matupplevelse. En fast meny med 7 olika rätter.
Öppettider: 15.00 - 21.00 / onsdag - söndag
Upptäck sushi i vår Sushi Bar Namiyama 波山 som ligger i anslutning till det japanska badet. Kom förbi på en bit mat och njut av sushi, sashimi, temaki och andra spännande rätter inspirerade av det japanska köket.
Öppettider: 21 & 22 december
Upplev en unik japansk afternoon tea med konditorn Ai Ventura. Du bjuds på konstfulla bakverk med underbara smaker som speglar Japans eleganta dessertkultur. Ai Ventura kombinerar traditionella tekniker med moderna influenser för att skapa en minnesvärd smakupplevelse, perfekt för en avkopplande vintereftermiddag i vår japaninspirerade miljö. Boka med ditt spapaket eller kom förbi och njut av bara av denna afternoon tea.
Öppettider: Sön - mån: 14.00-23.00 Tis - lör: 14.00-00.00
Här serveras vår barmeny samt klassiska cocktails och ekologiska viner på glas tillsammans med spännande öl från världens alla hörn. Varma dagar kan du koppla av med ett glas Champagne på vår takterrass medan du njuter av den milsvida utsikten över Stockholms inlopp. Pröva även gärna ett glas av vår egen Sake, bryggd i Japan efter vårt recept. Självklart erbjuder vi även härliga Mocktails och andra alkoholhaltiga alternativ.
Öppettider: 15.00 - 20.30 / onsdag - söndag
Ta med läcker sushi hem efter din vistelse eller kom förbi och beställ din lyxiga måltid att äta hemma, på jobbet eller utflykten. I Sushi Bar Namiyama erbjuder vi sushi take away. Se meny under läs mer nedan. Beställning sker på plats eller via telefon: 0761424595 mellan 15.00 - 20.30. Vill du förbeställa tidigare än samma dag skickar du ett mail till restaurant@yasuragi.se
Öppettider: PRIVAT SUSHISKOLA
Upptäck sushins fantastiska värld tillsammans med dina vänner. Boka vår privata sushiskola där ni får en timmes lektion med både spännande teori och de praktiska tipsen medan ni själva gör era bitar. En perfekt paus mellan bad och avkoppling när ni vill unna er något extra.
Öppettider: Alla dagar 14.00 - 21.00
Stockholms kanske vackraste utsikt hittar du på vår takterrass. Njut ljumma kvällar med en härlig drink och något gott att äta från barmenyn i Cocktail Bar. Öppet från kl 14.00. Stockholms kanske vackraste utsikt hittar du på vår takterrass med hänförande utsikt över Stockholms inlopp. Ta båten ut och njut eftermiddagen och kvällen hos oss.
I alla övernattningspaket ingår frukost och i de flesta ingår middag. I dagpaket ingår lunch, om du önskar kan ni lägga till frukost och börja dagen med en härligt frukostbuffé. I kvällspaket ingår middag.
Ja, du väljer själv om du vill ha egna kläder i våra restauranger. Har du bokat ett paket får du, precis som på ett japanskt onsen, en yukata, en japansk bomullsrock, att låna när du besöker oss. Den bär du framför allt när du vistas i det japanska badet samt när du deltar i våra aktiviteter eller har bokat en behandling. Till måltider väljer du själv om du är klädd i yukata eller i egna kläder.
Vår frukostbuffé samt på våra menyer är märkta med de 14 ingredienser/livsmedelsgrupper som orsakar flest allvarliga överkänslighetsreaktioner enligt Livsmedelsverkets krav. Har du andra matallergier vill vi att du kontaktar oss för att se om vi kan hantera det. Vi gör inte avvikelser från menyn p g a speciella dieter eller livsstilsval.
Vi strävar efter en så hållbar matkultur som möjligt. Därför har vi alltid vegetariska och veganska alternativ på våra menyer, men vi serverar även fisk, fågel och i viss mån rött kött. För miljön och hälsans skull vill vi gärna uppmuntra dig att pröva våra växtbaserade alternativ. Se våra menyer för aktuella rätter. I linje med vårt engagemang för miljömässig hållbarhet har vi medvetet valt att exkludera avocado och lax från menyn på grund av dessa varors negativa miljöpåverkan.
Vi serverar mat som är inspirerad av det moderna japanska köket. På menyn förenas tydliga smaker med japanska tekniker i ett estetiskt uttryck. En resa för alla sinnen.
Vi är vad vi äter är ett bekant uttryck. Ord som det ligger mer än man kanske tror i. Maten vi äter påverkar inte bara vår hälsa utan även vårt klimat. För planeten överlevnad är det viktigt att vi gör hållbara val och äter mer grönt och mindre, men bra kött. För dig som vill gå hela vägen och göra ett hållbart val erbjuder vi alltid helt plantbaserade, veganska, alternativ.
Maten på Yasuragi har sin grund i det japanska köket, vilket har präglats av flera principer. Dessa inkluderar omsorgen om de olika säsongernas primörer, omsorgen i det estetiska synintrycket, närheten till havet och zenbuddhismens arv. Flera av de basingredienser man använder i japansk matkonst har hämtats från grannlandet Kina som t ex bönpasta (miso), soja, te och ris.
Basingredienserna i japansk matlagning är ris, fisk, torkade alger (konbu; ingrediens i klar buljong – dashi) och sojabönor (används till tofu och bönpastan miso). Vanliga smaksättare är ingefära, soja och wasabi. Viktigt är också att det är färska ingredienser och att ingredienserna därför kan växla beroende på årstid, vilket också blir mer hållbart.
På Yasuragi har du tre restauranger att välja på. Njut av japansk mat i Stockholm i vår à la carte Restaurang Minamo med tusikt över Stockholms inlopp. I vår exklusiva stekbordsrestaurang Teppanyaki Kiri kan du njuta av en säsongsanpassad sexrätters meny som tillagas av din egen kok på plats. Sist men inte minst kan du äta något varmt, kallt eller sött på Izakaya Nagi – brevid det Japanska badet. Ta ett dopp och sätt dig sen ner för att njuta av ljuvlig sushi och en kombination av smakrika rätter med svalkande törstsläckare.