Boka Book
_BAT5497-mobile-2

Maten, En del av konferensen

Samvaro kring bordet

På Yasuragi är maten mer än bara en paus i konferensen – den är en del av helheten. Vi hämtar inspiration från det moderna japanska köket, nordisk minimalism och ibland en internationell twist när vi känner för det. Våra matupplevelser inkluderar allt från pinfärsk sushi och elegant japansk à la carte till eldiga teppanyaki-upplevelser som bjuder in till en helt ny dimension till samvaro och kreativitet.

Självklart hittar alla något att njuta av här. Vi erbjuder rätter för vegetarianer, veganer och gäster med laktos- och glutenintolerans, så att ingen går hungrig

Hållbara val

Hållbarhet är en grundsten på Yasuragi, därför är det självklart att även japanska smaker med närodlade ingredienser har en plats på menyn.

Gör ett hållbart val både för din hälsa och jorden – välj gärna våra veganska alterantiv. 

DSC09062

Restauranger & Barer

DSC08991

Teppanyaki Kiri

En middagsupplevelse utöver det vanliga. I restaurang Teppanyaki Kiri har varje bord en egen kock som tillagar maten framför er på en stekhäll. Ni sitter tillsammans runt bordet och ser maten tillagas framför er. De japanska och lokala svenska råvarorna ger en unik matupplevelse. Vid varje bord kan ni sitta 8 personer och vi har sammanlagt 12 st stekbord. Här serveras en fast meny med 6 olika rätter.

  • Maten tillagas på stora stekbord
  • Unik matupplevelse
  • 6 rätters fast meny

Öppettider: 
Torsdag - Söndag

_BAT2502

Cocktail Bar

Här serveras klassiska cocktails och ekologiska viner på glas tillsammans med spännande öl från världens alla hörn. Koppla av med ett glas ekologisk Champagne på vår takterrass medan du njuter av den milsvida utsikten över Stockholms inlopp. Pröva även gärna ett glas av vår egen Sake, bryggd i Japan efter vårt recept. Självklart erbjuder vi även härliga Mocktails och andra alkoholhaltiga alternativ.

  • Vår egen sake
  • Klassiska cocktails
  • Ekologiska viner

Öppettider:
Söndag - Måndag, 14.00-23.00
Tisdag - Lördag, 14.00-00.00

_HAN3575

Takterassen

I direkt anslutning till vår möteslounge och Cocktail Bar finns den över 500 kvm stora altanen med hänförande utsikt över Stockholms inlopp. Under den varma delen av året är detta den perfekta platsen för aftonens fördrink och härliga grillbufféer för stora sällskap. Kontakta oss så hjälper vi dig med ett passande förslag.

  • 500 kvm takterrass
  • Boka ditt event med terrassmingel
  • Bar & utomhusgrill för ditt event

Öppettider:
Alla dagar

Måltider

Copy of 2M7A1498

Lunch

Menyn är inspirerad av det moderna japanska köket där tydliga smaker och japanska tekniker förenas i ett estetiskt uttryck.

  • Hälsosamma val
  • Japanska smaker
  • Milsvid utsikt

Öppettider: 
11.30 - 15.30

_BAT2665

Middag

Vi serverar en fast meny med kvällens 3 rätter inspirerade av det japanska köket.

  • 3 rätters fast meny
  • Japaninspirerade smaker
  • Gröna val

Öppettider: 
18:00 - 20:45

Yasuragi_2025-2

Energipaus

Under förmiddag och eftermiddag serveras en Energifika. För att ni ska hålla energin uppe hela dagen serveras en fika med inslag av rawfood. Ingen sockerkoma, utan mat som ger energi.

  • Fika för bra energi
  • Rawfood och müslibars
  • Hemgjorda röror och bröd

Öppettider: 
08.30 - 10.00,
14:30 - 15:30

Vanliga frågor om

Mat & Dryck konferens

  • Är all mat vegetarisk?

    Vi strävar efter en så hållbar matkultur som möjligt. Därför har vi alltid vegetariska och veganska alternativ på våra menyer, men vi serverar även fisk, fågel och i viss mån rött kött. För miljön och hälsans skull vill vi gärna uppmuntra dig att pröva våra växtbaserade alternativ. Se våra menyer för aktuella rätter.

  • Vad ingår det för mat i era mötespaket?

    Vid dagkonferenser erbjuder vi energipaus på för och eftermiddag samt lunch. Vid övernattande konferens har ni möjlighet att välja till middagsmeny. Menyval beror på hur många deltagare ni är. Fråga oss gärna så hjälper vi er med bästa möjligheten för just er grupp.

  • Får man ha sina egna kläder i restaurangen och baren?

    Det går alldeles utmärkt att bära dina egna kläder i våra restauranger och barer.

  • Är alla råvaror närproducerade?

    Vi försöker i samråd med våra matleverantörer använda oss av så stor mängd närproducerade råvaror som möjligt.

  • Serverar ni a la carte meny för konferensgrupper?

    Det är deltagarantalet som avgör vilken meny vi erbjuder. För grupper över 10 personer är det vår fastameny vi erbjuder och vår a la carte meny för grupper färre än 10 personer.

  • Vart serveras vår middag?

    Ni avnjuter er middag i vår restaurang Hasu som är belägen i anslutning till vår takterrass med milsvid utsikt över Stockholms inlopp.

  • Hur säkerställer ni eventuella allergener?

    Vi frågar alltid om det finns några deltagare som har eventuella allergener som vi bör veta om. Denna information ger vi sedan till vårt kök som säkerställer att alla våra mötesgäster får bästa möjliga alternativ för just sina behov.

  • Kan vi arrangera en bankettmiddag hos er?

    Hos oss på Yasuragi finns vår unika lokal Fuji med med sju meter högt i tak som möjliggör spektakulära arrangemang och bankettmiddagar. Vår kökschef hjälper gärna till med att ta fram passande menyer för era önskemål och upplägg.

Maten och Drycken på Yasuragi

Vi serverar mat som är inspirerad av det moderna japanska köket. På menyn förenas tydliga smaker med japanska tekniker i ett estetiskt uttryck. En resa för alla sinnen.

Maten för vår hälsa
Vi är vad vi äter är ett bekant uttryck. Ord som det ligger mer än man kanske tror i. Maten vi äter påverkar inte bara vår hälsa utan även vårt klimat. För planeten överlevnad är det viktigt att vi gör hållbara val och  äter mer grönt och mindre men bra kött. 

Maten på Yasuragi har sin grund i det japanska köket, vilket har präglats av flera principer. Dessa inkluderar omsorgen om de olika säsongernas primörer, omsorgen i det estetiska synintrycket, närheten till havet och zenbuddhismens arv. Flera av de basingredienser man använder i japansk matkonst har hämtats från grannlandet Kina som t ex bönpasta (miso), soja, te och ris. 

Basingredienserna i japansk matlagning är ris, fisk, torkade alger (konbu; ingrediens i klar buljong – dashi) och sojabönor (används till tofu och bönpastan miso). Vanliga smaksättare är ingefära, soja och wasabi.  Viktigt är också att det är färska ingredienser och att ingredienserna därför kan växla beroende på årstid, vilket också blir mer hållbart.

Välkommen till Yasuragi, en unik plats för möten och konferenser i Nacka, 20 minuter från Stockholms innerstad.