Aktiviteter –  torsdag, fredag , lördag, söndag
Höstlov, 26/10-1/11, aktiviteter alla dagar

Här nedan hittar du beskrivningar och tider för de aktiviteter som ingår i din vistelse när du bokar paket torsdag – söndag.

Måndag – onsdag har du möjlighet att nyttja vår Dojo för egna aktiviteter, som yoga, meditation eller avslappning. Vi vill även påminna om att vi har vackra omgivningar för en skön promenad eller jogging. Kartor finns i receptionen. Missa inte heller en stund i Vandringen- och stillhetens trädgård. I receptionen kan du få en folder att ta med ur, som beskriver trädgården.

 


 

Program Torsdag-Söndag
Höstlov, 26/10 – 1/11
gäller nedan aktiviteter alla dagar

09.15-10.15   Yasuragi Yoga
10.30-11.00   Zenmeditation
11.15-12.00   Klangresa

13.30-14.15   Do In / Qi Gong
14.30-15.15   Heart chakra meditation
15.30-16.15   Zenmeditation
16.30-17.15   Klangresa

Ingen föranmälan behövs.
Med reservation för ändringar.

SUSHISKOLA 26/10 – 1/11
-förbokas online

15.30 – 16.30 (gäller i perioden 26/10 – 1/11 )
PRIS: 200 kr

Lär er laga japansk sushi på ett traditionellt vis. Ni får kunskap om alltifrån hur man behandlar riset med respekt till hur man gör perfekta sushirullar. En av våra erfarna kockar vägleder er till att skapa er egen sushi. Sushiskolan avslutas med provsmakning av den sushi ni själva tillagat. Boka en plats per person, från 13 år.

Du bokar online i samband med din vistelse. Begränsat antal platser.

YASURAGI YOGA

(yoga)
9.15-10.15 torsdag-söndag

Övningar för kroppens stora energiområden; ben, höfter, coreparti och rygg. Grundövningarna är hämtade från hathayogan. Yasuragi yoga innefattar även meditation och övningar i mindfulness. Fokus ligger på att öka känslan av medveten närvaro. (Medtag bekväma kläder att yoga i).

Ingen föranmälan behövs.
Aktiviteten är för privatgäster. Mötesgäster här.

 

ZENMEDITATION

(sittande meditation)
10.30-11.00 samt 15.30-16.00, torsdag-söndag

Övning i att iaktta det som är. Du får lära dig i vilken ställning du ska sitta och hur du gör för att komma till ro och bli mer närvarande med det som är. Fokus ligger på andning och hållning. Du får även tips hur du kan meditera hemma.

Ingen föranmälan behövs.
Aktiviteten är för privatgäster. Mötesgäster se här.

 

KLANGRESA

(liggande avslappning)
11.15-12.00 samt 16.30-17.15  torsdag-söndag

En guidad meditation ackompanjerad av tibetanska klangskålar. Du ligger på en madrass på golvet med en filt över dig och bara låter dig svepas med av tonerna. Klangresan knyter an till gamla kunskaper om klangens läkande verkan.

Ingen föranmälan behövs.
Aktiviteten är för privatgäster. Mötesgäster se här.

 

DO IN / QI GONG

(Självmassage och mjuka rörelser)
13.30-14.15 torsdag-söndag

En kombinerad do in och qi gongklass. Klassen börjar med do in som är en självmassage där du väcker muskler och blodkärl till liv.
Rörelserna och tryckningarna utvidgar blodkärlen, aktiverar energibanorna samt stimulerar musklerna. Enkelt att göra och ett utomordentligt sätt att hålla sig i form. Därefter utövar vi qi gong –  en metod med ursprung i den traditionella kinesiska läkekonsten. Studier visar att qi gong har en dämpande effekt på stress. Rörelserna ökar kroppsmedvetenheten, ger djupare andning och bättre hållning.

Ingen föranmälan behövs.
Aktiviteten är för privatgäster. Mötesgäster se här.

HEART CHAKRA MEDITATION

(Rörlig meditation)
14.30-15.15 torsdag-söndag

En rörlig meditation till musik. Rörelserna görs i de fyra väderstrecken, men du står hela tiden på samma plats. Den rytmiska musiken hjälper kroppen och sinnet att finna vila i rörelsen – något som många stressade människor kan finna ett värde i att öva på.

Ingen föranmälan behövs.
Aktiviteten är för privatgäster. Mötesgäster se här.

 

JAPANSKA BADETAktiviteterBEHANDLINGARYukatanBADKORT