Aktiviteter fr o m 10 augusti

Här nedan hittar du beskrivningar och tider för de aktiviteter vi erbjuder under sommaren, som ingår i din vistelse. Vi vill även påminna om att vi har vackra omgivningar för en skön promenad eller jogging. Kartor finns i receptionen. Missa inte heller en stund i Vandringen- och stillhetens trädgård. I receptionen kan du få en folder att ta med ur, som beskriver trädgården.


 

TABATA & UTEGYMTRÄNING -förbokas på plats

(Fysisk träning utomhus)
09.15-10.15

Låt din kropp komma upp i varv för att bli stresstålig. I denna klass får du pröva Tabata-träning. Tabata är en högintensiv träningsform där du varvar korta, snabba och intensiva intervaller med vila. Hela passet tar bara några minuter. Men träningen är tuff och kräver en hel del motivation för att kunna genomföras. Passet börjar med tabata, för att följas av väl valda övningar i vårt utegym i japanska trädgården. Avslutningsvis hålls en enklare stretch- och avslappningsövning.

Vad är tabata?
• Träningsmodell i en serie av exakt åtta intervaller om totalt 4 min.
• 20 sek. max ansträngning följt av 10 sek. vila.
• Intensiteten ska vara mycket hög.
• Ger extremt snabb ökning av både uthållighet och explosivitet.
• Grundaren är den japanska doktorn Izumi Tabata.

Gäller alla dagar, med reservation för eventuella ändringar. Du anmäler dig i receptionen vid ankomst, eller under din vistelse. Begränsat antal platser. Ta med kläder för utomhusträning. Aktiviteten är för privatgäster. Mötesgäster se här.

Zazen & Kinhin

(Sittande och gående meditation)
10.45-11.45

Här får du pröva två olika tekniker som har sin grund i den zenbuddhistiska traditionen. Det är övningar i närvaro och att iaktta det som är, inom och utom dig själv.  Passet börjar med en kort introduktion, därefter får du lära dig hur du sitter i zazen, zenmeditation samt vilken form den gående meditationen, kinhin, har. Efter att ha suttit i den stilla, tysta meditation ett tag, reser sig gruppen och utför en tyst gående meditation för att sedan avsluta med en stunds sittande igen. Passet avslutas med en kort reflektion. Fokus ligger på andning och hållning. Metoderna är enkla i sin yttre form och du kan med fördel fortsätta öva hemma.

Gäller alla dagar, med reservation för eventuella ändringar. Ingen föranmälan behövs. Du bär din yukata och torra underkläder. Aktiviteten är för privatgäster. Mötesgäster se här.

Klangresa med progressiv avslappning

(Du ligger på golvet och slappnar av)
12.00-13.00 samt 16.00-17.00

Ett pass för djup avspänning. Till tonerna av de tibetanska klangskålarna blir du guidad i enkel en avslappningsteknik (progressiv avslappning) där du jobbar med att aktivera musklerna för att sedan låta musklerna i kroppen slappna av. Vid djup muskelavslappning så minskar du blodtryck, andning och puls och når ett djupt stadie av avslappning. När hela kroppen gåtts igenom får du bara ligga och njuta av en guidad meditation och de välgörande klangerna/vibrationerna från de olika klangskålarna. Under hela passet ligger du på en yogamatta på golvet, gärna med en filt över dig.

Gäller alla dagar, med reservation för eventuella ändringar. Ingen föranmälan behövs. Du bär din yukata och torra underkläder. Aktiviteten är för privatgäster. Mötesgäster se här.

DO IN / QI GONG

(Självmassage och mjuka rörelser)
14.00-14.45

En kombinerad do in och qi gongklass. Klassen börjar med do in som är en självmassage där du väcker muskler och blodkärl till liv.
Rörelserna och tryckningarna utvidgar blodkärlen, aktiverar energibanorna samt stimulerar musklerna. Enkelt att göra och ett utomordentligt sätt att hålla sig i form. Därefter utövar vi qi gong –  en metod med ursprung i den traditionella kinesiska läkekonsten. Studier visar att qi gong har en dämpande effekt på stress. Rörelserna ökar kroppsmedvetenheten, ger djupare andning och bättre hållning.

Gäller alla dagar, med reservation för eventuella ändringar.
Ingen föranmälan behövs.
Aktiviteten är för privatgäster. Mötesgäster se här.

HEART CHAKRA MEDITATION

(Rörlig meditation)
15.00-15.45

En rörlig meditation till musik. Rörelserna görs i de fyra väderstrecken, men du står hela tiden på samma plats. Den rytmiska musiken hjälper kroppen och sinnet att finna vila i rörelsen – något som många stressade människor kan finna ett värde i att öva på.

Gäller alla dagar, med reservation för eventuella ändringar.
Ingen föranmälan behövs.
Aktiviteten är för privatgäster. Mötesgäster se här.

 

JAPANSKA BADETAktiviteterBEHANDLINGARYukatanBADKORT