Upplev den japanska badhuskulturen

DET JAPANSKA BADET

2018 öppnade vi vårt helt nya japanska badhus. Grundkonceptet är det samma som tidigare, men nu väntar en än mer japansk och avkopplande miljö med fler platser att komma till ro på.

I det japanska tvagningsrummet sitter du på en liten pall och tvättar dig. En lugn stund för att du ska komma ned i varv och göra dig redo att verkligen släppa taget. Efter tvagningsritualen väntar varma källor ute under tallarna och en rad andra möjligheter till avkoppling, t ex ångsaltbastu, kolsyrebad, kallkällor, sovbastu och mer som bara helst ska upplevas snarare än beskrivas. Innan du besöker oss kan vi varmt rekommendera att du tar del av informationen om de olika delarna i vårt japanska bad, scrolla ned och läs mer.

I det japanska badet råder enligt japansk tradition totalt foto- och mobilförbud. Gäller även lounger och Dojo. Vi ber er respektera detta!

Badets öppettider: Måndag – fredag 09.00 – 22.30, lördag och söndag 08.00 – 22.30

Japanese Spa

INTRODUKTION JAPANSK BADKULTUR

Det japanska badet är en plats för stillhet och reflektion. När du checkar in får du, tillsammans med din yukata, en instruktion till hur det går till att tvaga sig på det japanska viset.

Det japanska ordet Yasuragi kan beskrivas som den sköna utandning du gör när du sjunker ned i en het källa och släpper taget för en stund, en själens utandning. Att tvaga sig och bada enligt den gamla japanska traditionen är ett utmärkt sätt komma ned i varv och släppa taget om vardagen. Därför du ska börja ditt besök på Yasuragi med att tvaga dig. Än i dag använder japanerna denna urgamla meditativa tradition för att koppla av.

Ta en stund att läsa igenom denna innan du börjar ditt besök i badet. Du kan även läsa den här nedan.

KOM SOM DU ÄR

Det är enkelt att besöka oss. Du får en Yukata (japansk bomullsrock), badkläder och tofflor när du checkar in. Badkläderna får du sedan behålla. Yukata och tofflor är till låns. Yukatan har du på dig under din hela vistelse, även vid måltider. Det är obligatoriskt att använda de badkläder du får av oss när du checkar in.

Att alla har likadana yukata och badkläder är en del av vårt koncept i syfte att skapa enkelhet och minska sinnesintrycken. På så sätt blir det lättare för dig som gäst att koppla av och bara vara. Vill du köpa med en yukata hem, ber du om det i recpetionen.

I badet finns vår svanenmärkta väldoftande tvål, schampo, balsam och kroppslotion.

I teloungen serveras japanskt grönt te. Vi bjuder även på frukt.

MOBILFRI ZON

Enligt japansk badtradition råder totalt foto- och mobilförbud i det japanska badet. Detta gäller alla digitala verktyg, även läsplattor. Vi vill erbjuda en plats där kropp och sinnen kan få återhämtning på riktigt. För att nervsystemet ska få en chans att komma i balans är det nödvändigt att ibland stänga av det digitala och vara närvarande med det som är här och nu.

Den mobilfria zonen innefattar hela det japanska badet med tvagningsrum, baden, varma källor, behandlingsrum, loungen vid badet samt Dojo. Lämna din telefon i omklädningsskåpet eller på hotellrummet. Vi ber er respektera detta.

Vill du som gäst ha en bild från vårt Japanska bad att dela i sociala medier, finner du några bilder här att ladda ner.

DAIYOKUJO – STORA BADET – 大浴場

Det första du möter är det stora varmbadet med dess tillhörande huskroppar. Designen är inspirerad av kejserliga japanska innergårdar. Vattenspegeln i mitten representerar innergården. Vattentemperaturen 35 grader. Se de rena linjerna, solens speglingar och låt vattnet omsluta dig.

Rotenburo – Utomhuskällor

Den friska luften och naturen omsluter dig när du sjunker ner i våra varma utomhuskällor. Vattentemperatur ca 39 grader. Så nära japanska onsen du kan komma.

TANSANBURO – Kolsyrebadet –  炭酸風呂

Upplev en uppiggande effekt i vårt kolsyrebad med små bubblor som simulerar kolsyra. Vattentemperatur 39 grader.

Yasuragi kallbad

MIZOBURO – KALLBADET –  水風呂

Svalka kropp och sinne i vår kallkälla. Växlingen mellan varmt och kallt anses ha god effekt på bl a blodcirkulationen. Vattentemperatur 12-14 grader.

SHIOMUSHIBURO – Ångsaltbastu –  塩蒸し風呂

Temperaturen är 42-43 grader och innehåller ånga med salt. Utanför bastun finns salt att ta med in och skrubba kroppen med. Efter bastun ställer du dig i den anslutande regnduschen.

SAUNA – Torrbastu – サウナ

Torrbastu med panoramafönster och vacker vy över tallskogen utanför. Temperaturen är 80 grader. Utanför bastun finns vattenfallsduschar med kallt vatten. Bastubad bör kombineras med svala/kalla upplevelser då våra blodkärl aktiveras. Bastun används även till saunayogaklasser, temperaturen sänks då till 50 grader.

DOKUTSUBURO – Bergrumsbadet –  洞窟風呂

I vårt bergrumsbad sjunker du ned i 39 grader varmt vatten och blickar upp mot berget som hela Yasuragi vilar på. Luften är sval, vattnet varmt. Det ger en uppfriskande känsla

GANBANYOKU – Sovbastu – 岩盤浴

Vila, varva ner eller meditera på den varma, behagliga stenhällen. En plats att sova på. Lufttemperaturen är 40 grader.

Kallbadet och bastu utomhus – 露天風呂

Missa inte utebastun med vy över tallar och Saltsjön och det tilhörande kallbadet. Här får du en vederkvickande upplevelse mellan varmt och kallt.

ASHIYU – FOTBADET – 足湯

Börja gärna ditt besök i badet vid vårt fotbad. Ett sätt att vänligt och sakta värma upp kroppen nedifrån och upp. Vattentemperatur 39 grader.

JAPANSKA BADETAktiviteterBEHANDLINGARYukatanBADKORT