Om oss

INFORMATION OCH UTÖKADE RIKTLINJER MED ANLEDNING AV COVID-19

Yasuragi har sin verksamhet öppen. För att skapa en säker miljö informerar vi här dig om vilka åtgärder vi vidtar samt vad vi önskar att du tänker på vid ett besök hos oss.

Våra av- och ombokningsregler hittar du HÄR

Alla av- eller ombokningar görs via mail till info@yasuragi.se
Vänligen ange ditt bokningsnummer i mailet.

Här följer uppdaterad information om vad vi på Yasuragi gör för att öka säkerheten, och eventuell spridning av virus. Vi vill att ett besök på Yasuragi ska kännas säkert därför ber vi dig läsa igenom detta innan du besöker oss.

Clean reset med Yasuragi

Med anledning av de senaste restriktionerna gällande alkoholservering vill vi erbjuda dig en möjlighet till en “Clean Reset”. Istället för att göra allt vi kan för att servera er gäster så mycket alkohol som möjligt innan kl. 20.00, gör vi nu tvärtom. Det innebär att vi inte kommer servera någon alkohol överhuvudtaget i restaurang och bar, alla dygnets timmar. Ingen alkoholförtäring är tillåten i våra offentliga utrymmen.

Yasuragi är skapat för att du ska få återhämtning, fysiskt och mentalt. En vistelse hos oss handlar om att stärka kroppen och ge den ny energi för att få kraft att göra bra val för sig själv och goda handlingar för andra. Vi bjuder in dig att se den kommande månaden som en möjlighet att göra en “Clean Reset”. Stäng av mobilen, låt alkoholen vara, ät hälsosamt och låt kropp och hjärna komma i balans med hjälp av våra aktiviteter och det japanska badet. Låt ditt besök bli en möjlighet att stärka immunförsvaret, lugna nervsystemet och revitalisera hela dig. Häng med oss denna månad när vi satsar på att ge er gäster en extra hälsofrämjande start på det nya året. Varmt välkomna!

Virus och vår badmiljö

-vi har ultrafiltrering med virusbarriär

Funderar du över hur det fungerar med virus i badmiljöer?
Det beror på vilken typ av vattenrening badanläggningen har. På Yasuragi har vi, enligt vår leverantör Processing, idag ett av Sveriges bästa vattenreningssystem och upprätthåller idag bättre vattenvärden än Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

På Yasuragi har vi s k Ultrafiltrering, vilket innebär att det finns en inbyggd virusbarriär i vår mekaniska vattenrening. Detta gör att virus inte kan tränga igenom filtret och således kan inte smitta spridas i vattnet. Utöver det har vi självklart utökade rutiner för ytdesinfektion i hela det japanska badet, likväl som i övriga huset. Så besök oss om du är frisk från symptom från influensa, covid-19 och andra infektionssjukdomar. Håll god hygien och lagom avstånd till andra. Läs mer om ultrafiltrering här.

BRA ATT VETA

 

Från och med 1:a januari 2018 är vi en helt kontantfri anläggning.

Åldersgräns är 16 år. Undantag för detta är sport- och påsklov då vi har 13 års gräns samt under sommarens Yasuragi Kids då alla åldrar är välkomna.

Hela det Japanska badet inklusive, lounger och aktivitetsrum är mobilfria zoner.

Alla gäster bär Yukata (den japanska bomullsrocken) under sin vistelse på Yasuragi.

Du får badkläder vid ankomst. Användande av egna badkläder undanbedes.

Välkommen ut i vår japanska trädgård!

Upplev vår japanska trädgård med en perfekt kombination av det svenska skärgårdslandskapet och japanska trädgårdsprinciper. Vandringens och stillhetens trädgård sträcker sig ända ned till vattenbrynet. Runt om i trädgården samsas svenska körsbärsträd, japanska lönnar och rönnar med magnolia och bambu mitt i skärgårdsnaturen. Växlingen mellan rörelse och stillhet, vandring och vila, natur och trädgård skapar en möjlighet för dig att upptäcka mer av den du är.

I trädgården hittar du även den sk Rundillen. Den utgörs av ett generöst trägolv av okantat virke och sittkanter av torrmurad sten. Rundillen riktar koncentrationen inåt och vertikalt: mot himmelen och mot jorden. Här finns plats för stilla meditation eller varför inte bjuda sällskapet på en drink före middagen med vidsträckt utsikt över Höggarnsfjärden.

Vandringens och stillhetens trädgård ska leva långt in i framtiden. I samklang med naturens egen takt och rytm kommer trädgården att utvecklas med tiden. Det enda konstanta är föränderligheten.

 

Träna ute i Glänta

Utegymmet Glänta ligger vackert inbäddad i en naturlig glänta i skogen alldeles nära den japanska trädgården. Att välja naturen som lokal för utegymmet är ett självklart val eftersom frisk luft och närhet till växtlighet har påverkan på både vår fysiska och mentala balans.

Gymmet består av sju moduler med namn som Trädet, Busken och Ekoxen. Till varje modul hör en skylt med enkla instruktioner om hur man kan använda den för att träna olika delar av kroppen. För den som vill komplettera sin träning i utegymmet med löpning finns det vackra omgivningar med löpslingor i området.

Utomhusgymmet är designat och framtaget av företaget Glänta och modulerna består av hållbara material med lång livslängd och minimalt underhåll.

EN GÅNG JAPAN ALLTID JAPAN

Med Japan i vårt DNA. 1970 köpte LO mark på Hasseludden, och den japanske arkitekten Yoji Kasajima fick uppdraget att rita anläggningen.

Resultatet blev en stor och vidsträckt byggnad som smyger mellan träden och följer terrängen. Under 90-talet minskade behovet av utbildningar och skolan avvecklades. Hasseludden blev en vanlig konferensanläggning. Den dåvarande VDn, Lena Tryggstad, såg att här behövdes nya idéer för att få fart på verksamheten. Endast ett unikt koncept skulle duga! Japanernas livsstil fascinerande Lena och kom att bli en inspirationskälla som lever än idag. De hårt arbetande japanerna hade verktyg för återhämtning genom uråldriga traditioner. Genom åren har personalen på Yasuragi varit på många studieresor till Japan. På den första resan till Japan besökte man en feng shui-mästare som granskade ritningarna och rekommenderade vissa justeringar för att pengarna skulle flöda in. 1997 invigdes det nya konceptet med japanskt bad med inspiration från japanska Ryokan och Onsen. Sedan 2006 ägs och drivs Yasuragi av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group. Utveckling är viktigt för oss och investeringar görs kontinuerligt för att förädla det unika konceptet Yasuragi.

 

Yasuragi – en del av Nordic Hotels & Resorts

Yasuragi ägs och drivs sedan 2006 av Nordic Hotels & Resorts AB/AS, en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group.

OM OSSUtmärkelserPRESS#YasuragiJOBBA HOS OSSHITTA HIT