Om oss

EN GÅNG JAPAN ALLTID JAPAN

Med Japan i vårt DNA. 1970 köpte LO mark på Hasseludden, och den japanske arkitekten Yoji Kasajima fick uppdraget att rita anläggningen.

Resultatet blev en stor och vidsträckt byggnad som smyger mellan träden och följer terrängen. Under 90-talet minskade behovet av utbildningar och skolan avvecklades. Hasseludden blev en vanlig konferensanläggning. Den dåvarande VDn, Lena Tryggstad, såg att här behövdes nya idéer för att få fart på verksamheten. Endast ett unikt koncept skulle duga! Japanernas livsstil fascinerande Lena och kom att bli en inspirationskälla som lever än idag. De hårt arbetande japanerna hade verktyg för återhämtning genom uråldriga traditioner. Genom åren har personalen på Yasuragi varit på många studieresor till Japan. På den första resan till Japan besökte man en feng shui-mästare som granskade ritningarna och rekommenderade vissa justeringar för att pengarna skulle flöda in. 1997 invigdes det nya konceptet med japanskt bad med inspiration från japanska Ryokan och Onsen. Sedan 2006 ägs och drivs Yasuragi av Nordic Choice Hotels AS. Utveckling är viktigt för oss och investeringar görs kontinuerligt för att förädla det unika konceptet Yasuragi.

 

Tävling

Just nu pågår en tävling där du delar med dig av ditt bästa avkopplingstips på Instagram med #yasuragi2018

Vad ska jag göra? Ta en bild som du tycker speglar känslan av inre ro och harmoni och skriv några rader om ditt bästa sätt att koppla av. Skriv #yasuragi2018. Du måste ha en offentlig profil för att kunna vara med och tävla. Du måste vara 18 år för att vara med i tävlingen.

Vad kan jag vinna? Ett Dagpaket på Yasuragi.  Kan utnyttjas från och med 1 februari 2018, när vårt nya japanska bad är öppet. I paketet ingår: -Entré till japanska badet inkl. aktiviteter enligt dagsschema. -Lunch -Tebuffé -Yukata (japansk bomullsrock som du får behålla) -Badkläder (som du får behålla) -Tofflor (att låna) ev. vinstskatt betalas av vinnaren

När får jag veta vem som vunnit? Tävlingen pågår t o m  30 november 2017. Vinnaren meddelas personligen samt att vi berättar det här på denna sida senast den 5 december 2017

Juryn Består av tre representanter för Yasuragi som väljer ut det bidrag som är mest inspirerande för andra att ta del av för att finna inre ro och harmoni.

 

Välkommen ut i vår japanska trädgård!

Upplev vår japanska trädgård med en perfekt kombination av det svenska skärgårdslandskapet och japanska trädgårdsprinciper. Vandringens och stillhetens trädgård sträcker sig ända ned till vattenbrynet. Runt om i trädgården samsas svenska körsbärsträd, japanska lönnar och rönnar med magnolia och bambu mitt i skärgårdsnaturen. Växlingen mellan rörelse och stillhet, vandring och vila, natur och trädgård skapar en möjlighet för dig att upptäcka mer av den du är.

I trädgården hittar du även den sk Rundillen. Den utgörs av ett generöst trägolv av okantat virke och sittkanter av torrmurad sten. Rundillen riktar koncentrationen inåt och vertikalt: mot himmelen och mot jorden. Här finns plats för stilla meditation eller varför inte bjuda sällskapet på en drink före middagen med vidsträckt utsikt över Höggarnsfjärden.

Vandringens och stillhetens trädgård ska leva långt in i framtiden. I samklang med naturens egen takt och rytm kommer trädgården att utvecklas med tiden. Det enda konstanta är föränderligheten.

 

Prova vår nyhet – utegymmet Glänta

Utegymmet Glänta ligger vackert inbäddad i en naturlig glänta i skogen alldeles nära den japanska trädgården. Att välja naturen som lokal för utegymmet är ett självklart val eftersom frisk luft och närhet till växtlighet har påverkan på både vår fysiska och mentala balans.

Gymmet består av sju moduler med namn som Trädet, Busken och Ekoxen. Till varje modul hör en skylt med enkla instruktioner om hur man kan använda den för att träna olika delar av kroppen. För den som vill komplettera sin träning i utegymmet med löpning finns det vackra omgivningar med löpslingor i området.

Utomhusgymmet är designat och framtaget av företaget Glänta och modulerna består av hållbara material med lång livslängd och minimalt underhåll.

VÅRA SYSTERHOTELL

Nordic Choice Hotels erbjuder fler hotell i Stockholm

Här nedan hittar du våra systerhotell inom Nordic Hotels & Resorts

OM OSSPRESS#YasuragiJOBBA HOS OSSHITTA HIT